Az ALPHANET Informatikai Zrt. elkötelezett szakmai partnere minden olyan úttörő megoldás meghonosításának és kifejlesztésének, amely a modern infokommunikációs társadalom fejlődését szolgálja. Az infokommunikációs társadalom gyorsabb, korszerűbb fejlődését a technológiai újítások és ötletek, az analízisen és prediktív megoldásokon alapuló vezetői elvárások, és a megjelenítésben közreműködő online felületek jelentik majd.

Az ALPHANET a 2017-2019 közötti időszakban számos izgalmas kutatási és fejlesztési feladat megvalósítását tervezi, hogy a digitalizációval járó előnyöket a köznapi használat során könnyen elérhetővé tegye.

Ezt a törekvést megerősítve, az ALPHANET Zrt. 2018. február 1-én megkezdte az „Átfogó felügyeleti és menedzsment eszköz fejlesztése és intelligens épületek fenntarthatóságának elősegítésére” című KFI_16-1-2017-0498 azonosítószámú kutatás-fejlesztési projektjét.

A fejlesztés eredményeképpen egy olyan, intelligens házakban alkalmazható, öntanuló előrejelző rendszer jön létre, amely valós időben, a mért történeti adatok alapján, algoritmusok segítségével becslést ad a jövőbeni fogyasztásra.

A fejlesztés elsődleges céljának megvalósításához azonban nagy mennyiségű, jó minőségű mért adatra van szükség, ezért a szenzor technológia, azon belül a vezeték nélküli megoldások és azok tápellátási problémái szintén a kutatás tárgyát képezik. A létrehozandó megoldás integrált és skálázható lesz, akár több 1.000 helységes épületek esetére is. Az integrált intelligencia felhasználásával a környezet egészségesebbé, biztonságosabbá, az energiafelhasználás pedig hatékonyabbá tehető.
A fejlesztés az intelligens épületek kialakítását célozza meg, úgynevezett holisztikus megközelítéssel. Ennek keretében olyan felügyeleti és menedzsment eszköz kifejlesztése a cél, amely lehetőleg az összes, egy épületen belül megtalálható alrendszert integrálja. A fejlesztés segítségével koncepcionálisan összekapcsolható a technológiai felügyelet, a problémakezelés, az épületfelügyelet, a biztonságtechnika és az épület szolgáltatások, valamint belső kapcsolatok hozhatóak létre más rendszerekkel.
A projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési És Innovációs Alap finanszírozásával 487,73 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg, 2018. február 1. és 2020. január 31. között, a projekt támogatás intenzitása 61,43%.

Az elmúlt évtized során számos elért sikeres szakmai kezdeményezésünk és kapcsolódó projektünk megvalósulása a legjobb bizonyíték, hogy a korszerű technológiák alkalmazása az ügyfeleink részére úttörő és értékteremtő megoldássá vált.

Projektkövetés