A szolgáltatás-, rendszer- és hálózati infrastruktúra menedzsment megoldások terén az ALPHANET legfőbb célja, hogy meghonosítsa az ITSM alapú szemléletmódot. A feladatok elvégzésénél a végponttól végpontig történő monitorozás mellett a folyamatos rendelkezésre állást, valamint az üzletfolytonosság biztosítását tartjuk szem előtt.

Szolgáltatásfelügyeleti projektek megvalósításánál a központi konfigurációs adatbázis használata, az ITIL alapú IT szolgáltatás menedzsment és az IT teljes életciklusát lefedő megoldások biztosítása a legfontosabb feladatunk.

Kiemelt szolgáltatási területek

Az IT konszolidáció a meglévő infrastruktúra elemek, kapacitások és erőforrások összevonását jelenti, ahol alapvető elvárás a teljesítmény maximalizálása úgy, hogy közben a költségek csökkenjenek. Többféle IT konszolidációs megoldás létezik, ezek közül az egyik a virtualizáció. Ennek lényege, hogy összevonják a virtualizált környezetet (szerver, hálózat és tárolók) a meglévő és az új infrastruktúra elemekkel egy közös erőforrás pool-ba. Ezáltal a rendelkezésre állás, a kapacitás és a teljesítmény mutatók is javulnak. A virtualizációs technológiák alkalmazásával  a szükséges adminisztrációs és üzemeltetői tevékenység is egyszerűbbé válhat.

Az adatközponti szolgáltatás nagy megbízhatóságú, folyamatos rendelkezésre állást biztosít az ügyfelek kiszolgálóinak. Az adatközpont gyors és stabil nyilvános hálózatot, garantált, szünetmentes energiaellátást és megfelelő hűtőkapacitást, valamint őrszolgálattal felügyelt fizikai hozzáférést nyújt az elhelyezett eszközök számára.

A következő adatközponti szolgáltatásokat kínálja az ALPHANET ügyfeleinek:

  • Szerver elhelyezés, üzemeltetés (Hoszting)

  • Szerver bérlés

  • Szerver virtualizáció

  • Adatközponti költöztetés tervezése és megvalósítása

  • Adatközponti üzemeltetés biztosítása és kiépítése

Gyakori probléma ügyfeleinknél, hogy a felhasználói vagy kritikus üzleti adatokat tartalmazó szolgáltatásokat saját, azaz helyi üzemeltetésben tartják, miközben a csoportmunkát vagy a levelezést már felhő szolgáltatótól veszik igénybe. Ilyenkor a különböző platformok közötti átjárást és az integrációt össze kell hangolni. Cégünk –  a megfelelő biztonsági előírások betartása mellett – ebben nyújt szakmai segítséget. A hibrid megoldás lényege, hogy megtartja a korábbi infrastruktúra bizonyos elemeit, majd ötvözi az új, felhő alapú szolgáltatások előnyeivel.

Az informatikai rendszerek tervezésekor a tényleges IT életciklus túlmutat az előzőleg tervezett élettartamon, mert a digitális világ változása, a mobil technológia, a saját technológiai eszközök (BYOD) fejlődése, vagy egyéb eszközeink interneten történő elérése (IoT) olyan új elvárásokat támasztanak, amelyekre gyorsabban kell reagálni. Ilyenkor a szoftver és a hardver területen is szükséges a változtatás, és az élettartam kiterjesztés, valamint a platformok közötti váltás új architektúrát, új működési kultúrát eredményezhet. Ahhoz, hogy egy vállalkozás meg tudja tartani versenyképességét, kapacitását és teljesítményét, szükséges kiépíteni az ezek közötti átjárást, és felügyelni az átmenetet. Gyakori modernizálási igény a kliens eszközök verziófrissítése, a meglévő tárkapacitások és teljesítmények növelése, a hálózati és kommunikációs infrastruktúrák fejlesztése.

Az ALPHANET tapasztalt szakemberei élen járnak a különböző rendszerarchitektúrák modernizálásában, amelyhez minden esetben a legkorszerűbb eszközöket hívják segítségül.

Egy megbízható informatikai rendszer jól tűri a külvilág fizikai behatásait, működésében nem áll be változás például egy természeti katasztrófa esetén sem.  Nagyvállalati környezetben komoly igény mutatkozik a katasztrófatűrő rendszerek alkalmazására. Az ALPHANET a tudatos adatbiztonság és a rendelkezésre állás növelése érdekében a High Availability (HA) és a Disaster Recovery Site (DRS) megoldások tervezését és megvalósítását ajánlja ügyfeleinek, saját vagy bérelt adatközponti szolgáltatónál kialakított környezetben.

Amennyiben érdeklődik korszerű megoldásaink iránt, kérjen tőlünk ajánlatot, vagy egyeztessünk időpontot egy személyes konzultációra, ahol átbeszélhetjük konkrét elképzeléseit és igényeit!