Az ALPHANET az alkalmazásfejlesztés területén az egyedi webes alkalmazások, felhasználói rendszerek (.NET, Java) egyedi specifikáció szerinti megtervezésére és ezek fejlesztésére fókuszál.

Kiemelt tevékenységeink

Az ALPHANET szakmai csapata egyedi és saját fejlesztésű jogosultság- és azonosságkezelő rendszer (Identity Management, IDM), illetve a piacvezető gyártói megoldások (RSA, CA) bevezetését biztosítja. A megoldások kiválasztásakor meghatározó szempont az ügyfél IT biztonsági stratégiája és megfelelősségi elvárása, mivel azokat szigorú informatikai biztonsági környezetben és akár jogszabályi szempontok mentén is auditálható, hiteles infrastruktúrában kell üzemeltetni és szolgáltatni. Az ALPHANET a jogosultság- és azonosságkezelés területén is kiváló megoldásokat nyújt, minden esetben alkalmazkodva az adott vállalat elvárásaihoz, illetve az aktuális törvényi kötelezettségekhez.

Az ALPHANET tanácsadói az ITIL alapú rendszereket, mint az infrastruktúra szolgáltatások bevált gyakorlatára épülő ajánlásokat, folyamatokat alkalmazó rendszereket javasolják a nagyvállalati ügyfeleknek. Az ALPHANET a komplex IT szolgáltatás menedzsment bevezetéséhez nem csupán a támogató eszköz kiválasztását és alkalmazását, hanem annak működését támogató tudásbázis felépítését, az ITIL alapú gondolkodásmód meghonosítását (az IT folyamatok újratervezését) is biztosítja. A szolgáltatás, rendszer és hálózati infrastruktúra menedzsment megoldások bevezetése során az ITSM alapú gondolkodás, szemléletmód meghonosítása az ALPHANET legfőbb célja. A folyamatok kialakításakor alapvető szempont a végponttól-végpontig terjedő monitorozás mellett a folyamatos rendelkezésre állás és üzletfolytonosság biztosítása, azaz az SLA (Service Level Agreement) menedzsment.

A szolgáltatás-felügyeleti projektek megvalósításakor az ALPHANET biztosítja a központi konfigurációs adatbázist, az ITIL alapú IT szolgáltatás menedzsmentet és az IT teljes életciklusát lefedő megoldásokat is.

Az ALPHANET fontos stratégiai küldetése az IT beruházások kockázati ellenőrzése és azok üzem- és üzletbiztonságának biztosítása. Minősített szakértőink feltérképezik és tesztelik az IT rendszerek és szolgáltatások biztonsági paramétereit (hardening), elvégzik az IT területek kockázatelemzését és kezelését, üzletfolytonossági és katasztrófa elhárítási tervet készítenek.

A feladatok teljes lefedése érdekében az IT szervezetnek rendelkeznie kell hatályos irányelvekkel, szabályzatokkal és utasításokkal, beruházási, megtérülési és kimutatási háttérrendszerrel, amelyek biztosításában az ALPHANET szintén hatékony segítséget tud nyújtani.

Az ALPHANET megoldásai az informatikai biztonság területén:

 • IT auditra történő felkészítés és támogatás
 • BIA (üzleti hatás analízis)
 • BCP (üzletfolytonossági terv)
 • DRP (katasztrófaelhárítási terv)
 • GDPR tanácsadás (General Data Protection Regulation, vagyis Általános Adatvédelmi Rendelet)
 • végponti védelem
 • adatszivárgás elleni védelem
 • hozzáférések kezelése
 • határvédelem
 • mobil eszközök felügyelete
 • logelemzés, logtárolás
 • IT tanácsadás és standardizálás (BS7799, ISO 17799, ISO 27001, COBIT nemzetközi és hazai elvárásoknak való megfeleltetés)

A szervezeti és üzleti környezetekben a jogszabályi előírások teljesítése, a költséghatékonyság és az eredményesség teszi fontos szemponttá az IT-felügyelet automatizálását, másutt az üzemeltetés egyre szaporodó adminisztrációs terhei, növekvő működési és fejlesztési költségei ösztönzik az IT-vezetőket arra, hogy automatizálják az üzemeltetési és felügyeleti feladatokat.

Az ALPHANET tanácsadói segítségével ügyfeleinek a legjobb megoldások szerint kialakított IT-felügyeletet nyújtja, ezáltal biztosítva számukra a profitálhatóságot, hiszen az IT proaktív, automatizált felügyelete már a hibák előfordulását megelőzően figyelmeztet a lehetséges kockázatokra, elkerülhetővé téve azokat.

Az ALPHANET megoldásai a rendszer- és hálózatfelügyelet területén:

 • infrastruktúra felügyelet (szerver, alkalmazás, tárolók működése)
 • szolgáltatások, operációs rendszerek működésének ellenőrzése
 • hardver hibák prediktív monitorozása
 • hálózati forgalom és működés felügyelete

Amennyiben érdeklődik korszerű megoldásaink iránt, kérjen tőlünk ajánlatot, vagy egyeztessünk időpontot egy személyes konzultációra, ahol átbeszélhetjük konkrét elképzeléseit és igényeit!